Des de CUP Tortosa volem manifestar la nostra solidaritat amb totes les persones afectades pel corona virus, al personal sanitari així com a totes les treballadores i treballadors que cobreixen serveis bàsics. També la nostra solidaritat i indignació, amb les treballadores i treballadors que no fan serveis bàsics perquè que són obligats a anar a treballar i també a totes les persones que han estat acomiadades.
Malauradament la situació d'emergència sanitària ha esdevingut una situació d'emergència social. L'última dècada s'ha caracteritzat per la corrupció i l'espoli dels recursos públics. Amb retallades i privatitzacions dels serveis públics, especialment la sanitat pública. Actualment i davant una emergència sanitària, les conseqüències d'una sanitat pública precaritzada són més evidents que mai.
De nou davant una crisi, la banca i les grans empreses guanyen mentre les classes populars tornem a patir les conseqüències. Aprovació de lleis que faciliten l'acomiadament de treballadores i treballadors, sense l'aprovació d'un pla social per pal·liar els efectes econòmics i socials d'aquesta pandèmia, sense assegurar la renda bàsica a qui ho necessite, amb ajudes econòmiques als autònoms totalment insuficients i gestionades per la banca, ajudes econòmiques que deixen fora a sectors tan vulnerables com ara les treballadores de les cures... El corona virus no en té responsables, la seva gestió sí.
Responsables d'un sistema econòmic i polític que no ha situat la vida al centre, sinó els diners. Cal un canvi de sistema. Un canvi on l'objectiu de la gestió dels recursos públics hi siga la qualitat de vida de les persones, i no els guanys de les grans empreses. Una societat que avance sense deixar a ningú darrere, des de la cooperació i no des de la competitivitat. Recuperant els lligams de la comunitat més enllà de la cultura del jo i l'individualisme. Per això, avui dia cal més feminisme que mai.
Cal posar en valor les tasques de les cures, imposades històricament a les dones i que ara, en situació d'emergència sanitària i social, són més necessàries que mai. Cal també continuar denunciant les desigualtats de drets, oportunitats i llibertats que patim les dones per raons masclistes, desigualtats que augmenten en situació de crisi. Alhora cal crear xarxa feminista per donar resposta a les situacions de vulnerabilitat de drets en què es trobem moltes dones, ara davant el coronavirus i la seva gestió.
Vivim una crisi de cures, perquè el sistema patriarcal i capitalista, no posen al centre la vida de les persones, per això cal que com a societat, i molt especialment les dones, impulsem un canvi de model econòmic i social perquè aquest, no ens serveix ni per garantir la nostra vida en moments d'emergència sanitària.